Як готувати глінтвейн, щоб він був корисним для серця ‒ поради дієтолога.


Взимку популярний глінтвейн не тільки зігріває в холодну погоду, але й сприяє зниженню рівня холестерину в крові. За словами британського дієтолога Тайлера Вударда, якщо додати до глінтвейну певні інгредієнти та правильно його приготувати, напій може знизити холестерин на 12%. Токсини, які беруть участь у утворенні тромбів, протидіють поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Тепле червоне вино допомагає зменшити ризики серцево-судинних захворювань.
Приготовуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир та мелений червоний перець. Кориця має найвищий антихолестериновий ефект – вона зменшує запалення та набряки. Разом із прянощами, медом, апельсинами та лимонами глінтвейн не тільки покращує самопочуття, але й корисний для здоров'я.
Проте, слід пам'ятати, що глінтвейн – це алкоголь, що містить багато природних цукрів. Тому при надмірному вживанні рівень цукру в крові може сильно підвищитися, а також може підвищитися кров'яний тиск. Щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.
На цьому розділі тексту закінчується.
Читайте також
- Несподіваний прогноз магнітних бур — що очікувати сьогодні
- Психологічний тест на особистість — оберіть улюблений пейзаж
- Програма "Доступні ліки" в кожне село — чому це вкрай необхідно
- НСЗУ врахувала потреби бійців — що зміниться в "Доступних ліках"
- Міф про здорову повноту — що приховують аналізи
- Я курю, тривожусь, їм солодке — і все одно здаю аналізи вчасно